Hangar Sonor i el Mobile Art Lab  presenten aquest taller de locative àudio en mòbils a càrrec d’Enrique Tomás:

noTours és un programari de composició musical per a la creació d’experiències sonores geolocalitzades. Això significa que pots ancorar les teves obres a un lloc. noTours necessita un smartphone amb GPS per escoltar-se, de manera que en arribar a un determinat lloc es reproduiran els teus continguts sonors barrejant-se amb aquest espai. Amb noTours és possible crear complexes composicions sense límit de capes sonores i mitjançant l’ús d’alguns efectes sonors. Per tant, múltiples textures d’àudio s’aniran barrejant mitjançant els teus moviments.

noTours és una eina creada per Escoitar.org i és utilitzada per múltiples artistes per tot el món, integrant-se als programes de composició musical de les universitats de Manchester i Cambridge. Els seus usos passen per la creació sonora en general, però les seves aplicacions són múltiples com per exemple la creació poètica i de narratives literàries geolocalitzades.

En el taller ens centrarem en els aspectes pràctics del programari per aprendre a compondre un passeig sonor geolocalitzat. A més parlarem sobre l’estètica de la disciplina, escoltarem projectes realitzats amb la plataforma i presentarem els resultats finals en forma d’una app per a mòbils. Durant els dos primers dies s’adquiriran els coneixements i metodologies necessàries per desenvolupar un projecte i durant el tercer cada participant podrà crear el seu passeig sonor amb ajuda del professor.

Per assistir no es necessari tenir un smartphone ja que la matrícula inclou el material tècnic per treballar els dies del taller.

Calendari: 29 de febrer, 1 i 2 de març

Horaris: dimecres i dijous de 17h a 20h, divendres de 17h a 21

Matrícula: 60€ (30€ per a estudiants del màster d’art sonor i de l’ESMUC, del màster d’arts digitals de la UPF i per a socis de la AAVC)

Temari + Inscripcions aquí

Contenidos del taller:

día 1_
_Presentación de Escoitar.org y orígenes de noTours en relación al sonido geolocalizado
_Cómo funciona noTours: metodología de composición de audio geolocalizado
_Ejemplos de proyectos realizados con noTours
_Creación de un paseo sonoro con noTours: componer música para un lugar y un tiempo
_Ejercicio 1: Creación de un paseo sonoro colectivo en los alrededores de Hangar

día 2_
_La estética del Paseo Sonoro y la influencia radiofónica.
_Metodología avanzada de uso de noTours: uso de KML y ajustes con el GPS.
_Uso del Simulador de noTours
_Creación de narrativas sonoras complejas: el juego y la tensión narrativa
_Ejercicio 2: Creación de un paseo sonoro en forma de juego para un lugar

día 3_
_Composición musical avanzada para un lugar: definición de una poética espacial y un desarrollo conceptual
_Grabación de materiales sonoros in-situ para paseos sonoros: sonido binaural y procesado espacial
_Ejercicio 3: Creación de un paseo sonoro aumentado: la mezcla del lugar y el sonido registrado

Breve biografía del profesor:

Enrique Tomás, es un artista sonoro atrapado por sus computadoras. Formado inicialmente en Composición Musical y en Ingeniería de Telecomunicaciones, su trabajo se enfoca en el uso artístico de las tecnologías locativas y de juego en la música y sonido. Es docente habitual en el campo de la Computer Music, la programación creativa y el arte sonoro en programas educativos y workshops internacionales. Como artista ha presentado su trabajo en los más importantes festivales y centros europeos, Ars Electronica, STEIM, Sonar, etc… y en museos como S.M.A.K., Kumu o Laboral. Actualmente reside en Linz, donde dirige varias iniciativas de arte sonoro tras haber sido parte de Ars Electronica Futurelab.
Toda la info en: www.ultranoise.es

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’

M.A.L. (Mobile Art Lab)

http://hangar.org/ca/recerca-aplicada/m-a-l-mobile-art-lab/

M.A.L. (Mobile Art Lab) és un taller per a desenvolupadors, artistes i grups de creadors que usen dispositius mòbils com a eina creativa.

M.A.L. té com a objectiu crear un espai de treball per a la reflexió, investigació i intercanvi per al desenvolupament de projectes d’artistes, programadors i grups de creadors, que utilitzen els dispositius mòbils com a eina creativa.

La primera edició d’aquest taller que va tenir lloc del 17 al 21 d’octubre, va posar els fonaments per a un futur laboratori a Hangar.

M.A.L. ha estat originat per l’artista Antoni Abad i el programador Lluís Gòmez i Birgodà, per promoure la investigació i creació artística a les àrees de les tecnologies mòbils, mitjans de comunicació locatius, àudio i mapatge visual, realitat augmentada, social networking i implicació de comunitat.

Per més informació sobre els resultats d’aquest primer taller, si us plau consulteu la web del projecte:

http://mal.hangar.org/

M.A.L. és un projecte desenvolupat dins el projecte MOB, un projecte europeu de cooperació i reb el suport de la Comisió Europea dins el marc del Programa Cultural.
http://www.mob-platform.eu/

¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

http://www.mob-platform.eu/

MOBILITY, ART, TECHNOLOGIES IN EUROPEAN CITIES

Experimenting with new urban uses, MOB encourages emerging artistic practices related to mobile and wireless technologies.

At the crossroads of creation, art education and awareness of technology as mean of expression, the project presents a cross and sensible look on 5 cities in Europe. Thus, artists and citizens are invited to explore new realities and urban changes in Barcelona, Paris, Prague, Timisoara and Warsaw.

MOB results in a cross-residence program for artists, local and international workshops, conferences, artistic events, competitions of mobile filmmaking.

MOB is European cooperation project, receiving support from the European Commission under the Culture Programme.
European cooperation project, MOB comes from the collaboration of five cultural organizations involved in supporting new forms of artistic creation and critical reflection on urban space in Europe: Dédale / SmartCity in Paris (France), Makata / Festival Moving Closer in Warsaw (Poland), CIANT / Enter Festival in Prague (Czech Republic), Hangar in Barcelona (Spain) and the French Cultural Centre / Strad’art Festival in Timisoara (Romania).

Activités - projet MOB

Navigation

dédale. 23 rue Olivier Métra 75020 .Paris. tél : +33 (0) 1 43 66 09 66. fax : 01 43 66 06 80. contact@dedale.info

http://mal.hangar.org/