Barbes del Boc

barbes del boc

Latitud: 42.4197 Longitud: 3.08649

Itinerari: Colera – Olivars – Molinars – Coll de les Artigues – Barbes del Boc
Durada: 6h

INTRODUCCIÓ:
Per arribar al veïnat de Molinars necessitarem fer 3 km de pista forestal, des d’allí pugem per un camí fins al poble de Molinars, després continuem per la pista fins a trobar la font sota St. Miquel on hi ha un camí que ens porta fins a la església de St. Miquel de Colera, sortim per la pista i prenem una en pujada a l’esquerra i arribem a dalt la carena que seguirem fins al coll de les Artigues, allà comença el camí que passa per enmig de les parets de les Barbes del Boc (espectacular).

ITINERARI I PARADES:
OLIVARS

MOLINARS
Molinars 94m
La riera de Molinars, que neix al migdia de la muntanya de les Barbes del Boc i ha format la vall del mateix nom, a la capçalera de la qual es troba el petit poble de Molinars. El poble de Molinars estava format per sis masies, avui deshabitades, uns 3 km a l’oest de Colera, prop de la riera homònima. Alguns dels masos conserven elements dels molins que li van donar nom. Al migdia es troben les restes de l’anomenat Castell de Molinars, Castell-Mas en ruïnes i Molí d’aigua del s. XVII.
Accés: a peu, bicicleta o en vehicle 4 × 4.
Distància del nucli de Colera: 4 km

COLL DE LES ARTIGUES
Coll de les Artigues 530 m
Coll del municipi de Rabós (Alt Empordà).

BARBES DEL BOC
Puig de les Barbes del Boc 742m
Aquesta cimera és ja a la frontera que separa l’Empordà del Rosselló.
Les Barbes del Boc és una muntanya de 690 metres que es troba entre els municipis de Colera i de Rabós, a la comarca de l’Alt Empordà.