Residencia per artistes

English

MAPA GOOGLE

LABORATORI ART I NATURA

El laboratori és un espai independent i experimental situat a la regió nord-est dels Pirineus. Creant pràctiques que treballen entorn la natura i la tecnologia, el seu interes es traslladar les necessitats contemporànies de la societat tecnològica a la naturalesa ancestral i als entorns paradisíacs. El laboratori promou un ús ecològic de la tecnologia i busca la recuperació del patrimoni rural.

Donem la benvinguda a artistes que treballen en diferents disciplines: recerca, escriptura, DIY, digital, codi, live coding, fotografia, vídeo, so, música, ràdio, dibuix, arqueologia dels mitjans, arqueologia, biologia, bioart, ciència, tecnologia i humanitats.

SENDERISME ÀREA PIRINEUS Reserva natural:
ITINERARIS:
1 Barbes del Boc
2 Mines de Colera
3 Mas Tarragona
4 Sant Quirze de Colera
5 Sant Miquel de Colera
6 Puig D’Esquers
7 Mas Patiras
8 Olivar Can Plana
9 Mas Pellich
10 Coma D’Infern

ON
Colera, Girona, Espanya
codi postal: 17496
Àrea: 24,4 km ²
Elevació: 10 m
El temps: 22 ° C, vent NW a 25 mph (40 km / h), el 54% d’humitat
Població: 532 (2014)
Comunitat: Catalunya

Ubicació
• Coordenades: 42 ° 24’23 “N 3 ° 09’16” E (mapa)
• Altitud 10 m
• Distàncies 74 km a Girona, a 28 km de Figueres

INSTAL·LACIONS
• Espai d’allotjament i estudi
• Cuina d’ús comú, sala d’estar i menjador d’ús comú.
• Electricitat, aigua, accés Wi-Fi
• Llençols i tovalloles

INSTRUMENTS
0 Gravacions de camp
1 Escolta la ionosfera
2 Escolta els rats-penats
3 Robots sonors amb plaques solars

APLICACIÓ

Per invitació i/o enviar a laura@netzzz.net

Manifestació d’interès EOI: Dades personals (nom, correu electrònic, mòbil, adreça) + Biografia + Cartera + Proposta de projecte

Proposta de projecte: una descripció d’una pàgina (500 paraules) del projecte que el sol·licitant desenvoluparia durant la seva residència. La proposta ha de descriure clarament el tema de recerca i el seu resultat: un artefacte digital que pertany a qualsevol d’aquestes disciplines: Recerca, Escriptura, Bricolatge, Digital, Codificació, Codificació en directe, Fotografia, Vídeo, So, Música, Ràdio, Dibuix, Arqueologia dels mitjans. , Arqueologia, Biologia, Bioart, Ciència, Tecnologia i Humanitats. El candidat serà responsable de l’entrega del resultat proposat.

RESULTAT ESPERAT

Donació d’una peça (digital) per a l’arxiu en línia, futures exposicions i/o esdeveniments.

TEXT I OBJECTIU DEL COMISSARIAT

replantejar la natura i la tecnologia

Davant la crisi ambiental contemporània, aquest projecte neix de la necessitat de repensar la natura i re-conceptualitzar la tecnologia com a eina de codi obert per a les comunitats locals. A través del nostre laboratori, volem re-conceptualitzar la natura i abordar-la de manera dinàmica a través de l’activisme cultural i repensant el concepte de manera crítica.

Mitjançant un enfocament materialista dels medis tecnologics, abordem la tecnologia a través de pràctiques de codi obert i de comunitat. La idea es acostar-se críticament a la tecnologia com una pràctica integrada des de l’extracció de recursos fins a la producció de residus electrònics. Pensar de manera crítica en la tecnologia ens permetrà formular una visió crítica dels paisatges, la natura i la tecnologia. Utilitzarem programari de codi obert i treballarem amb l’ètica DIY en tallers.

Un altre aspecte del laboratori és la implicació de la natura i el paisatge a través del passeig. Per a nosaltres, l’activitat de caminar esdevé un art. També influenciats pels situacionistes que van derivar per les ciutats industrials, ara les abandonem i les substituim per entorns naturals. Així, les nostres activitats esdevenen situacionisme psico-geofísic.

El nostre objectiu és abordar de manera crítica els conceptes de natura i tecnologia i oferir-ne una versió contemporània al pensament ambiental i a la crisi climàtica.

ARTISTES CONVIDATS

Claude Heiland-Allen

Laura Netz